29 Aralık 2010 Çarşamba

Yerli Dizi Yersiz Uzuunnnnnnn

Uzun zamandır 90 dakika dizi çekiminin getirdiği yoğunluktan ve stresden rahatsız olan dizilerin çalışanları bu rahatsızlığını dile getirmekteydi.
Şimdi bir adım daha gittiler ve eylem yaptılar.
Ne güzel! Ben severim hak için hukuk için mücadeleyi.
Dile getirdikleri sorunlar konusunda çok haklılar ama bu işin bir tarafı eksik.
90 dakika dizi seyretmekle cezalandırılan seyircinin hali daha fena:)
Biraz kafa dağıtmak, oyalanmak, vakit geçirmek hatta eğlenmek için televizyonun başına oturuyorsunuz, o da ne? Bitmek bilmeyen diziler, aralarda uzun reklam kuşakları ve hatta takip etmek isteseniz yıllarca ekran başında sürünmeler. 90 dakikayı dolduracağız diye lüzumsuzca uzatılan sahneler, hikayeler, saçma diyaloglar derken dizi seyretmek işkence halini alıyor. Bu uzatış sonucu hikaye gereksiz ayrıntılara boğulduğu gibi saçma sapan bir sürece de giriyor. Örneğin; bitmiş ve bitmemiş nice dizi.

Bu yüzden dizi izlemeyi bıraktım. O 90 dakika boyunca hayatımdan bir şeyleri kaçırıyormuşum, zamanımı boşa harcıyormuşum duygusundan nefret ettim. Onun yerine evimle, çocuklarımla ilgilenmeyi, okumayı ve elişi yapmayı tercih ediyorum. Ya da CNBC'nin ve TNT'nin dizileri ile haber kanallarının aktüel programlarını(gezi,belgesel vb) tercih ediyorum:))




Bu arada bu akşam Yaprak Dökümü bitti. 3 sene önce bir dönem takip etmiştim ama daha önce söylediklerim yüzünden bırakmıştım. Geçmişin hatırına tamamını olmasa da finali seyrettim, güzeldi. Ama yine de 90 dakika dayanamadım.

Yerli Dizi Yersiz UUzzzuuuuunnnnnnn..........

resim kaynak

2 yorum:

  1. Merhabalar ilk izleyiciniz olarak bloğunuz hayırlı olsun..
    yeni yılda tüm güzelliklerin sizinle olması dileğiyle sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Güzel dilekleriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil